Türkiye Katılım Sigorta ve Türkiye Katılım Hayat Sigorta’da yeni genel müdür yardımcısı

Doğukan Karakaya, Türkiye Katılım Sigorta ve Türkiye Katılım Hayat Sigorta bünyesinde önemli bir görev üstlendi.

Sigorta sektörünün genç yöneticilerinden Doğukan Karakaya, Türkiye Katılım Sigorta ve Türkiye Katılım Hayat Sigorta’da Genel Müdür Yardımcısı oldu.

Konuya ilişkin sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan Doğukan Karakaya, “Türkiye Katılım Sigorta ve Türkiye Katılım Hayat Sigorta’da İnsan Kaynakları, Finans ve Pazarlama’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı” olarak çalışmaya başladığımı belirtmekten mutluluk duyuyorum.” ifadelerine yer verdi. 

Bu yeni atama ile Karakaya, sektördeki uzmanlığını ve deneyimini şirketlerin stratejik yönetimine aktararak, iş süreçlerindeki verimliliği artırmayı hedefliyor.

Doğukan Karakaya Kimdir?

Kariyerine 2003 yılında Garanti Bankası Bireysel Bankacılık alanında “Yönetici Adayı” olarak başlayan Karakaya, 2005-2008 yılları arasında Marsh Sigorta ve Reasürans Brokerliği’nde, 2008-2009 yılları arasında da tekrar Garanti Bankası’nda Kurumsal Bankacılık ve Krediler alanında görev aldı.

2009 yılından itibaren Sompo Sigorta’da; Reasürans ve İş Geliştirme, Kurumsal Teknik, Ürün Yönetimi ve Pazarlama departmanlarında çeşitli görevler üstlendi. Karakaya Sompo Sigorta’da Pazarlama Direktörü olarak görev aldı ve burada Ürün ve Kampanya Yönetimi, Dağıtım Kanalı Yönetimi, Dijital Pazarlama, Müşteri Deneyimi, PR ve Kurumsal İletişim alanlarında uzmanlığa sahip. Ayrıca, bu alanlarda birçok yurt içi ve yurt dışı eğitim ve projelerde yer aldı.

Haziran 2020 tarihinde o zamanki adıyla Güneş Sigorta’ya Bankasürans Satış ve Pazarlama’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak geçti. Güneş Sigorta’nın Türkiye Sigorta çatışı altında birleşmesi sonrasında burada Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Karakaya, HDI Sigorta’ya  Acentelerden sorumlu Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı olarak geçti.

Karakaya, LinkedIn’de yaptığı paylaşımla Türkiye Katılım Sigorta ve Türkiye Katılım Hayat Sigorta’nın yeni insan kaynakları, finans ve pazarlama’dan sorumlu genel müdür yardımcısı olarak atandığını duyurdu.