“Katılım Sigortacılığının Dönüşümü ve Yeni Model Arayışları Paneli” düzenlendi

İLKE Vakfı İslam İktisadı Araştırma Merkezi (İKAM) tarafından düzenlenen 12. İslam İktisadı ve Finansı Zirvesi’nde Doç. Dr. Hakan Aslan’ın modere ettiği “Katılım Sigortacılığının Dönüşümü ve Yeni Model Arayışları” konulu panelde Katılım Sigortacılığı Derneği (KATSİDER) Genel Sekreteri Dr. Yunus Emre Gürbüz, dernek yöneticileri Serdar Sevindik ve İsmail Aydemir ile Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Katılım Düzenleme Daire Başkanı Şanbaz Yıldırım konuşmalarını gerçekleştirdi.

Yoğun katılımın olduğu programda Katılım Sigortacılığı Derneği (KATSİDER) Genel Sekreteri Dr. Yunus Emre Gürbüz, katılım sigortacılığı sistem mantığına uygun düşen ve fakat şu an dünyada sadece konvansiyonel sigorta şirketlerinin tercih ettiği P2P modelinin katılım sigortacılığına uyarlamasından bahsetti.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Katılım Düzenleme Daire Başkanı Şanbaz Yıldırım ise “Türkiye’de, katılım sigortacılığı için bir Türkiye modeli ön görülse de, uluslararası standartlar farklılık gösterebiliyor. Bu minvalde hem yerel hem de uluslararası standartlara uyumlu bir katılım sigortacılığı modeli oluşturmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Katılım Emeklilik ve Hayat A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı İsmail Aydemir konuşmasında “Katılım emeklilik modeliyle, yabancı sermayelerin gelebileceği, uluslararası alana hakim bir model öngörüyoruz. Sigorta şirketleri olarak rekabet unsurunu da göz önünde tutarak bu modeli topluma daha fazla ulaştırma çabasındayız.” dedi.

Türkiye Katılım Sigorta İç Kontrol Müdürü Serdar Sevindik, ise “Test edilmiş bakiye iadesi uygulaması, hesaplama ve müşteri iletişiminde gelişme öngörüyor. Katılım sigortacılığı yapan şirketlerin bu enstrümanı kullanmasının önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.